Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Duitsland
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Duitsland

Ga je binnenkort op vakantie naar Duitsland? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Duitsland Vakantie boekt!

Tip 1. Duitsland is een prima vakantieland!

Duitsland trekt toeristen van over de hele wereld. Waarom? Omdat Duitsland zo ontzettend veelzijdig is. Vanuit Nederland is het ‘even naar de buren’ maar als je het eens probeert zul je ervaren dat Duitsland meer te bieden heeft dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Duitsland is meer, veel meer, dan Sauerkraut mit Bratwurst.

Tip 2. Duitsland biedt een grote variatie
Duitsland heeft een enorme variatie aan landschappen en cultuur. Je hebt prachtige berglandschappen zoals het Zwarte Woud en het Sauerland, maar ook interessante steden zoals Berlijn, Hamburg en Munchen. Als je van cultuur houdt is Duitsland een prima buurman om je vakantie te gaan vieren.

Tip 3. Actief in het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is een groot gebied wat tal van activiteiten biedt. Je kunt er wandelen en fietsen, maar ook skiën is er fantastisch. Gaat dat je te hard dan kun je er prima langlaufen in de winter. Natuurlijk is het Zwarte Woud verder gewoon prachtig om te beleven, met schilderachtige dorpjes, kabbelende beekjes, indrukwekkende kastelen en stille kloosters. Bovendien zijn Duitsers dol op feesten (denk maar aan de Wijnfeesten), ook iets om rekening mee te houden bij het plannen van je vakantie.

Tip 4. Een reisje langs de Rijn

Het liedje kennen we allemaal, maar enig idee wat het écht inhoudt? De Rijn is de langste rivier van West-Europa. Zo’n boottocht is vooral mooi vanwege de tocht langs de vele kastelen en burchten, met daar tussendoor sfeervolle stadjes. ’t Klinkt dus oubollig, maar een reisje langs de Rijn is een belevenis die voor altijd in je geheugen gegrift zal staan.

Tip 5. Berlijn is een en al cultuur
Van alle Duitse steden is Berlijn ongetwijfeld de stad met de meeste geschiedenis. We kennen allemaal de Berlijnse muur, maar het is toch wel heel bijzonder om daar zelf te lopen. Als je dan je vakantie in Berlijn combineert met het bezichtigen van diverse musea en het paleis krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Duitsland. ’s Avonds is er natuurlijk volop uitgaansgelegenheid. Bovendien wordt hier een nieuw stadion gebouwd voor de WK voetbal.

Tip 6. Duitsland is lekker eten
En dan gaat het niet alleen om de braadworst. Duitsland is een land waar ze weten wat lekker eten is, en dan wordt er ook nog volop opgediend. In Duitsland houden ze van veel, en dat geldt dan zowel voor het eten als voor het bier, wat ook een van de beroemdste kenmerken van Duitsland is.

Tip 7. Carnaval in Duitsland
Dacht je dat ze alleen in Nederland, en dan vooral beneden de rivieren, weten wat Carnaval is? Nou, echt niet! Dan ben je nog nooit op Rosenmontag in Duitsland geweest. Dan vinden er de meest schitterende carnavalsoptochten plaats, die úren duren en een lust voor het oog zijn.
Als je zoiets wilt gaan meemaken, moet je er wel rekening mee houden dat je zo’n 2 uur van te voren een plaatsje uitzoek om alles goed te bekijken, want Rosenmontag is een van de grootste feesten in Duitsland.

Tip 8. Duitsland heeft gewoon de Euro
Da’s dus lekker makkelijk. Je hoeft van tevoren geen geld te wisselen en als je eenmaal in Duitsland bent hoef je niet meer om te rekenen, zoals vroeger, toen 1 DEM nog NLG 1,10 waard was. Gewoon 1 Euro is 1 Euro, makkelijk zat. Overigens liggen de prijzen zo’n beetje op hetzelfde niveau als in Nederland.

Tip 9. Huur eens een vakantiehuisje
Ook een goed idee, zeker als alternatief voor kamperen en toch vaak voordeliger dan een hotel: huur een vakantiehuisje. Je hebt ze in alle soorten en maten, ook in Duitsland. Dat houdt dus in dat je fijn je eigen huisje hebt om van daaruit de omgeving te ontdekken, en dan ’s avonds heerlijk in je eigen ‘hutje’ terug te komen, maar met alle comfort van een ‘gewoon’ huis. Ideaal!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Duitsland is zeker niet duur. De kosten van je accommodatie heb je zelf in de hand (hotel/kamperen/vakantiehuisje) en verder kun je je uitgavenpatroon zelf bepalen. Veel uit eten, zelf koken, veel excursies, zelf op ontdekking. Vakantie vieren in Duitsland is betaalbaar plezier voor iedereen.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!