Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Griekenland
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Griekenland

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland of heb je plannen om een Griekenland vakantie te boeken? Lees dan eerst deze 10 tips over vakanties in Griekenland.

Tip 1. Altijd mooi weer
In Griekenland kun je het hele jaar voor je vakantie terecht! Da’s een groot voordeel in tegen-stelling tot veel andere vakantielanden, want in Griekenland heerst een mediterraan klimaat, waardoor het eigenlijk altijd mooi weer is. Als het in Nederland zomer is, is het in Griekenland
een mega-zomer, maar dan zónder de beklemmende benauwdheid van Nederland. En verder,
ter illustratie: Athene heeft gemiddeld zes dagen per jaar sneeuwval...

Tip 2. Voor iedereen wat te doen
In Griekenland is voor iedereen wel wat te doen. Op het strand luieren is natuurlijk altijd
een mogelijkheid, maar er is zoveel meer te doen. Je kunt er fietsen, varen, een brommer, scooter, motor of een auto huren, een bustocht of vaartocht maken. Nagenoeg álles is mogelijk, van rustige wandeling tot bergbeklimmen, en álles daar tussenin.

Tip 3. Veel toeristische attracties
Griekenland staat ból van de toeristische attracties. Nu is het land op zich al een toeristische attractie, maar je kunt ook op zoek naar de Griekse Oudheid, de prachtige stranden, het lekkere eten, de vriendelijke mensen, de onontdekte binnenlanden, Griekenland heeft voor iedereen wat.

Tip 4. Griekenland is voor jong en oud
Je kunt naar Griekenland komen voor het strand, om te feesten, voor het mooie weer, maar ook voor het met eigen ogen aanschouwen van oudheidkundige bezienswaardigheden, die je alleen van televisie of boeken kent. ’t Leuke is dat dit soort uitstapjes voor alle leeftijden interessant is, Griekenland is voor jong én oud een heerlijk vakantieland.

Tip 5. Je hoeft je nooit te vervelen
In Griekenland kun je zwemmen, fietsen, zeilen, wandelen, uitgaan, heerlijk eten, feesten.
Je kunt een actieve vakantie houden, door een of meer van deze activiteiten te gaan doen,
maar wat natuurlijk ook erg lekker is, is gewoon heerlijk uitrusten aan een van de vele prachtige stranden of aan de rand van het zwembad. Wat ook een fijne vakantiebezigheid is: op een terrasje zitten en genieten van de Sirtaki (Griekse dans) die op veel terrassen door de Grieken wordt gedaan.

Tip 6. Het land Griekenland
Griekenland heet officieel Elliniki Dimokratia = Helleense Republiek (en in het Grieks Hellás) is een republiek in het uiterste zuidoosten van Europa. Griekenland is de bakermat van de westerse beschaving. Het meest noordelijke eiland is Thasos, het meest westelijke Korfoe (Kerkira),
het meest zuidelijke Kreta (Kriti) en het meest oostelijke Rhodos. Het vasteland van Griekenland bestaat voor 80% uit bergen en heuvels. De overige 20% van het land bestaat uit meer dan
3.000 (!) eilanden. De hoogste berg is de heilige mythologische berg Olympus in midden-Griekenland met 2917 meter.

Tip 7. Weinig reisdocumenten
Wat heb je nodig? ’t Mooie van Griekenland als vakantieland is dat je alleen maar een geldig paspoort nodig hebt! Verder hoef je niet te denken aan visa, inentingen of wat dan ook.
Dat is dus erg gemakkelijk, zeker als je een last minute vakantie in Griekenland overweegt.

Tip 8. Lekker eten
Typisch Griekse gerechten zijn gevulde wijnbladeren, souvlaki (vleesspiesjes), moussaka, gyros en ook wordt er heel veel met feta (geitenkaas) in het eten gedaan, dus ook de vegetariër kan hier prima terecht. De Griekse keuken is één van de grootste keukens ter wereld. Dat komt omdat het eigenlijk de originele, dus Griekse, keuken was, héél lang geleden, en doordat in de loop der eeuwen de Europeanen hun eigen gewoontes meebrachten, is de keuken een écht heel uitgebreide keuken geworden. Griekenland is smullen! Weet je wat lekker is in Griekenland?
Een broodje Pita, da’s een soort shoarmabroodje met geroosterd vlees, eigenlijk zoals we hier een patatje halen, maar lékker!!

Tip 9. Makkelijk betalen
In Griekenland wordt ook met de euro betaald. Vroeger waren het de Drachmen, en liep je je wild te rekenen tijdens je vakantie, of je kocht een krant voor 110 Drachmen. Nu kun je in Griekenland dus heel gemakkelijk overal met de euro terecht, er zijn geldautomaten om geld op te nemen en uiteraard ook postkantoren. Ook creditcards worden geaccepteerd, makkelijker kan niet dus.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie in Griekenland hoeft niet duur te zijn. Voor een weekje Griekenland op basis van logies tel je zo’n € 300 neer voor je vliegvakantie. Natuurlijk kun je het ter plaatse zo duur maken als je zelf wilt. Activiteiten kosten geld, wandelen, zwemmen en op het strand liggen bijvoorbeeld niet. Uitgaan of uit eten gaan kun je ook zelf in de hand houden. Lokale restaurants of toeristische trekpleisters rekenen uiteraard verschillende prijzen. In principe kun je ervan uitgaan dat je voor relatief weinig geld een schitterende vakantie in Griekenland kunt hebben.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!