Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Spanje
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Spanje

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Spanje Vakantie boekt!

Tip 1. Spanje is voor iedereen
In Spanje kun je alles vinden wat je hartje begeert. Wil je kamperen, in een appartement of in een hotel? Je noemt het maar, in Spanje kan het allemaal. Door het zomerse klimaat van Spanje is kamperen trouwens een prima optie, kijk maar de mega-campings langs de kust, die jaar in jaar uit bomvol staan.

Tip 2. De campings zijn prima
Er zijn volop kampeermogelijkheden in Spanje, van veldjes met plaats voor slechts tien of de grote campings aan de kust. De campings zijn over het algemeen goed verzorgd en het sanitair is vaak van prima kwaliteit, toch wel prettig. In Spanje wordt door de overheid gewerkt met categorieën zodat je bij elke receptie direct een inschatting kunt maken met wat voor camping je te maken hebt. Bovendien kunnen ze je bij de receptie van een camping vaak informatie geven over wat er in de omgeving te doen is.

Tip 3. In Spanje kun je het hele jaar terecht.
Het mooie van Spanje is dat je er eigenlijk altijd terecht kunt. In de zomer maar ook in de winter. In de zomer kom je natuurlijk voor de zon en het strand, maar in de winter kun je er uitstekend skiën in de bergen. Wist je dat er zelfs wintersportcampings zijn?

Tip 4. Kom overwinteren in Spanje.
Juist met het oog op het milde klimaat vertrekken veel mensen in de winter naar Spanje.
Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat de campings dan vaak op halve kracht draaien, zodat zwembaden en restaurants gesloten kunnen zijn. Natuurlijk blijft er dan nog meer dan genoeg over om wel van te genieten, al is het maar het mooie weer.

Tip 5. In Spanje eet je later
De Spanjaarden eten zelf ongeveer anderhalf uur later dan de Hollander, die dat gemiddeld om 6 uur doet. Er wordt wel rekening gehouden met het toerisme want de lange openingstijden stellen je als klant in de gelegenheid je eigen gewoontes aan te houden. Meestal hangt het menu met de prijzen bij de ingang. Probeer eens een dagmenu, dat is vaak voordeliger. De meeste restaurants hebben een sluitingsdag, vaak zondag of maandag, maar er zijn er ook waar je altijd terecht kunt voor een hapje.

Tip 6. In Spanje kun je gewoon rechts rijden

In Spanje heb je (net als in Nederland eigenlijk) verschillende wegen. De snelwegen zijn de autopistas, waarvoor normaliter tol moet worden betaald. Deze snelwegen zijn doorgaans van zeer goede kwaliteit, ook omdat ze zeer goed worden onderhouden. Dan heb je de Autovias, waarvoor geen tolheffing betaald moet worden en natuurlijk veel, héél veel landelijke wegen, de carretera nacional. Dit is een landelijk netwerk van hoofdwegen dat wordt aangegeven met een N. Ten slotte heb je de echte binnenlandse weggetjes, die trouwens meestal minder goed onderhouden worden. Via deze weggetjes kom je op plaatsen waar een toerist gewoonlijk niet komt, een ideale manier om Spanje beter te leren kennen. Trouwens, in Spanje wordt net als in Nederland en België rechts gereden.

Tip 7. Ook Spanje heeft de Euro

Spanje heeft volop banken waar je met je pinpas terecht kunt. Ook geldautomaten zijn daar net zo gangbaar als in Nederland. De meeste banken zijn geopend van 08.30 tot 14.30 uur. Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat die tijden strikt gehanteerd worden. Eigenlijk wel grappig, in een land waar het verder allemaal ‘kalm aan’ is.

Tip 8. Spanje heeft schitterende eilanden

Spanje heeft twee groepen eilanden, namelijk de Balearen en de Canarische eilanden. De Balearen zijn de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Deze eilanden liggen aan de oostkant van Spanje, ten zuiden van Barcelona. De Canarische eilanden zijn La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Deze eilanden liggen ten zuidwesten van Spanje.

Tip 9. Costa betekent kust

En daar wemelt het van in Spanje, voor je ideale zonvakantie. De meeste Nederlanders kennen wel de Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, maar er zijn er nog véél meer. Wat dacht je van de Costa Tropical (Granada), Costa Dorada en de Costa Azahar. Al die Costa’s zorgen voor een geheid geslaagde vakantie in Spanje.

Tip 10. Zeker niet duur

Spanje is een prima te betalen vakantieland. Je kunt er per vliegtuig naar toe, maar natuurlijk ook per bus of eigen vervoer. Welke vorm van vervoer of vakantie je ook kiest, Spanje is echt een betaalbaar vakantieland.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!