Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Valencia
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Valencia

Ga je binnenkort op vakantie naar Valencia in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Valencia Vakantie boekt!

Tip 1. Kom ook naar Valencia
Het gebied Valencia ligt in het zuiden van Spanje. De stad Valencia is tegelijk de hoofdstad van dit gebied. Het gebied omvat 3 provincies namelijk Alicante, Castellon en Valencia. Dit is een streek waar veel Nederlandse toeristen naar toe gaan, denk maar aan Benidorm. Dankzij de lange stranden en veel zon is dit een populaire vakantiebestemming voor jong en oud.

Tip 2. Alicante
De provincie Alicante heeft als hoofdstad de plaats Alicante. De provincie wordt gekenmerkt door zandstranden en lage duinen, maar dan afgewisseld met rotspartijen en steile kusten. Dankzij zowel het landschap, het mooie weer, de prachtige steden én de vriendelijke bevolking staat Alicante het hele jaar bol van toeristische activiteiten. In Alicante hoef je je niet te vervelen.

Tip 3. Bezoek de bergprovincie Castellon
Castellon is de op één na de meest bergachtige provincie van Spanje. Dit is een bergstreek die een uitloper is van het Iberisch Randgebergte. Castellon is een agrarische streek gelegen in het Middellandse-Zeegebied, zodat de temperatuur het hele jaar aangenaam is. Bovendien kun je in de hoge bergen in het noorden van deze provincie in de winter uitstekend skiën. Skiën in Spanje, dat had je niet gedacht!

Tip 4. Valencia, waar de sherry van de kruidenier vandaan komt
De provincie Valencia is de grootste van de drie provincies van Valencia en ligt in het midden van de Spaanse middellandse zeekust. De provincie wordt aan de zeezijde begrensd door het water van de Golf van Valencia en in het binnenland door een afwisselend gebied van bergen en vlakten. Valencia ligt recht tegenover de Balearen, een Spaanse eilandengroep. Valencia is bekend om haar sinaasappelplantages, maar wist je dat Albert Heijn hier zijn sherrypakhuizen heeft staan?

Tip 5. Échte paella eet je in Valencia
Paella is het meest karakteristieke gerecht van de Valenciaanse keuken, je vindt het op alle kaarten. Iedere kok heeft zijn eigen variaties, maar de meest gangbare (en meest gewilde!) zijn de paella’s met schaal- en schelpdieren (denk aan mosselen, garnalen en inktvis). De vissers hebben hun eigen specialiteit, wat ze arroz a banda noemen, ook met rijst en vis. Als je paella in het gebied La Safor gaat eten, krijg je paella met spaghetti!

Tip 6. Drink een glaasje “aqua”...
...maar pas op dat je niet dronken wordt. Het traditionele Aqua de Valencia is namelijk geen water, maar sinaasappelsap gemengd met cava, een mousserende wijn. Als je echt niet dronken wilt worden, kun je beter een horchata nemen, dat is amandelmelk die ijskoud geserveerd wordt als frisdrank. Je snapt het al, voor zowel de innemer als de geheelonthouder heeft Valencia wat te bieden.

Tip 7. Duik in het nachtleven!
De provincie Valencia is bekend om het grote aantal discotheken waar je tot zonsopgang kunt dansen. De meeste van de discotheken liggen in de buitenwijken van de stad Valencia, en wel in Barrio del Carmen, Canovas en Woody. De meeste bars zijn tot laat in de ochtend geopend, waar ook de inwoners zich uitstekend kunnen vermaken. Eigenlijk wil je in Valencia nooit slapen!

Tip 8. Doe eens een dagje cultuur

Dat kan, want Valencia heeft een aantal zeer mooie musea. In het Museo de Bellas Artes vind je maar liefst 2000 schilderijen en beelden uit de periode van de Oudheid tot de 19de eeuw. Hierbij zijn ook 6 werken van Goya. In het Museo Domingo Fletcher vind je een unieke verzameling inscripties uit de steentijd, zeg maar de tijd van Flintstones. Valencia is echt een stad vol cultuur, want er zijn nog veel meer musea.

Tip 9. Schipper mag ik overvaren?

Vanuit de haven van Valencia gaan de kortste veerbootverbindingen naar Mallorca en Ibiza, typisch Spaanse eilanden. Mallorca is een eiland van rust, licht en pracht. Het leven op Mallorca gaat in een prettig rustig tempo zodat je je met hart en ziel kunt overgeven aan de geneugten van het eiland. Weet je dat zelfs in de winter schoonheid. In de zomer nodigen de zon en de stranden uit tot ontspanning. Maar in elke tijd van het jaar is Mallorca licht en vrolijk. Zélfs in de winter, als het eiland bedekt raakt met de bloesem van de amandelbomen. Héél wat anders dan de Hollandse winter.

Tip 10. Zeker niet duur

Een vakantie in Valencia is niet duur. Voor zo’n € 40 per nacht heb je al een hotelkamer.
Je kunt ook een camping zoeken of een voordeliger appartement, veel is mogelijk!

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!