Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Verbouwen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Verbouwen

Ga je binnenkort verbouwen? Lees dan eerst deze 10 tips over het verbouwen van je huis!

Tip 1. Een verbouwing valt altijd tegen

Een verbouwing is een ingrijpend gebeuren, waarbij de praktijk vaak uitwijst dat het langer gaat duren dan de eerste planning is opgesteld. Dat is niet erg, als je daar maar van het begin af aan rekening mee houdt, want dan kom je de verbouwing wel door. Ben je niet tegen tegenslagen opgewassen? Laat dan het verbouwen maar achterwege. Met enig doorzettingsvermogen overleef je het verbouwen overigens wel hoor.

Tip 2. Maak goede plannen en zet je wensen op een rij

Het goede verloop van het verbouwen is voor een deel gekoppeld aan een goede planning.
Niet alles is voorzienbaar maar het scheelt wel als je bij voorbaat vast op een rijtje hebt staan wat er wanneer moet gebeuren, zodat je je daarop kunt voorbereiden. Bovendien werkt het een stuk praktischer als je van tevoren vast alle wensen op papier hebt staan, en niet later nog met wijzigingen hoeft aan te komen. Vraag offertes aan bij meerdere partijen. Budgeteer je wensen en bewaak het financiële plaatje goed. Houd altijd rekening met tegenvallers en zorg dat je extra geld achter de hand hebt.

Tip 3. Bouwvergunning nodig?

Dat is helemaal afhankelijk van wat je gaat verbouwen. Blijf je uitsluitend binnenshuis, dan heb je geen bouwvergunning nodig. Ga je echter een stuk aan je huis bouwen, zoals bijvoorbeeld een serre of dakkapellen, dan kan het raadzaam zijn bij de gemeente informatie te vragen.
Daar weten ze namelijk feilloos waar je wel of niet een bouwvergunning voor nodig hebt.

Tip 4. Verbouwen vreet energie

Het maakt niet uit of je het laat doen door een vakman (een aannemer bijvoorbeeld) of dat je zelf aan de slag gaat, al dan niet met de hulp van vrienden en familieleden: een verbouwing vréét gewoon energie. Dat komt deels omdat je hele huis op zijn kop staat, en deels omdat iedereen om je heen naarmate het verbouwen langer duurt moe begint te worden. Neemt niet weg dat je,
zo gauw je de vorderingen van het verbouwen begint te zien, daar weer nieuwe energie uit kunt putten.

Tip 5. Verbouwen moet je positief bekijken

Het moet tenslotte eerst een troep zijn voordat het beter kan worden. Als je door de rotzooi heen kijkt en je maakt je een voorstelling van wat het gaat worden, dan zul je zien dat je minder zwaar gaat tillen aan alle ongemakken die verbouwen nu eenmaal met zich meebrengt.

Tip 6. Verbouwen betekent ruimtewinst!

Het is ideaal, want door te verbouwen kun je alle meters die je ter beschikking krijgt een juiste bestemming geven, zo kun je een rommelkamer omtoveren tot werkkamer en een duffe zolder is misschien wel heel geschikt als fitnessruimte! Als je het maar wilt zien, dan komt de rest vanzelf goed.

Tip 7. De financiering voor het verbouwen is aftrekbaar

En da’s mooi meegenomen, want alles bij elkaar kost het toch een hoop geld. Als je dan weet dat je de rente voor de financiering af kunt trekken van de belasting, is dat toch wel een lekker gevoel: in feite betaalt de Belastingdienst mee aan je verbouwing.

Tip 8. In een huurhuis kun je beter niet verbouwen

Ja, het kán natuurlijk wel, maar dat betekent ook dat als je de woning verlaat omdat je gaat verhuizen, je vaak verplicht gesteld wordt alles in de oude staat terug te brengen, ook al is in het jouw ogen een verbetering. Niet alle woningcorporaties zijn daar even moeilijk in, maar het verdient wel degelijk aanbeveling om van tevoren bij je verhuurder/huisbaas te informeren naar wat wel en niet mag.

Tip 9. Verbouwen vraagt improvisatie- en organisatievermogen

Zelfs al hoef je niet lijfelijk met een hamer te gaan rennen, dan nog vraagt een verbouwing wel iets van je, want er komen momenten dat bijvoorbeeld de stroom eraf moet, of de waterleiding afgesloten wordt. Dan moet je natuurlijk niet net een was aan hebben staan. Allemaal kleine zaken om goed rekening mee te houden. Als je dit soort ongemakken vast incalculeert, worden de onaangename verrassingen wat minder.

Tip 10. En de kinderen?

De meeste kinderen vinden het in beginsel fantastisch, al dat ongewone gedoe in huis. Vaak willen ze ook “helpen”. Hou je hoofd erbij, probeer klusjes voor ze te verzinnen en vooral: probeer vriendelijk te blijven. Een kind weet niet dat het verbouwen voor zo ingrijpend is, dat ziet alleen maar de leuke dingen. Als een kind aan een verbouwing de herinnering overhoudt van grauwende en snauwende ouders, dan heb je toch iets niet goed gedaan.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!