Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Verhuizen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Lees dan eerst deze 10 tips over verhuizen.

Tip 1. Verhuizen is ingrijpend

Een verhuizing is niet niks, want je moet je hele hebben en houden meeslepen. Vaak kunnen aan je oude woning herinneringen kleven, die je alleen maar in je hoofd kunt meenemen. Wil je dat later je kinderen bijvoorbeeld weten hoe hun kamertje was, of hoe hun (geboorte)huis eruit zag? Neem dan flink veel foto’s, zo heb je toch nog een tastbare herinnering.

Tip 2. Verhuizen is ook leuk

Ondanks het feit dat het een heleboel gedoe met zich meebrengt is verhuizen ook leuk!
Een nieuwe woning, een nieuwe woonomgeving, nieuwe buren, alles wordt anders. Misschien krijg je in je nieuwe huis wel een tuin waar je die nu nog niet had en kun je straks een tuinhuis plaatsen. Allemaal dingen om over te fantaseren, bij voorkeur tijdens het inpakken, want dat moet natuurlijk wel gebeuren. Verhuizen heeft ook een groot voordeel; het is een uitstekende gelegenheid om eens flink op te ruimen.

Tip 3. Zelf verhuizen of laten verhuizen?

Zelf verhuizen betekent mega veel inpakken, slepen en zweten. Laten verhuizen kost geld,
maar dan hoef je zelf niet te slepen en te zweten, hooguit aanwijzingen te geven. Als je het zelf gaat doen moet je meestal een bus huren, als je het laat doen heb je daar allemaal geen omkijken naar. Als je budget toereikend is, is laten verhuizen een ideale oplossing.

Tip 4. Bewaar je belangrijke spullen goed tijdens je verhuizing

Een verhuizing is toch altijd wat rommelig, of je het nu laat doen of zelf aan het verhuizen bent. Zorg er daarom voor dat belangrijke zaken, zoals verzekeringspolissen, sieraden en medicijnen, ofwel van tevoren goed opgeborgen zijn bij vrienden of familie dan wel dat je ze de hele dag scherp in de gaten houdt. Gezien de stress is de eerste optie waarschijnlijk de beste, dan kun je ze ook niet verliezen.

Tip 5. Verhuizen kan een feest zijn

Ervan uitgaande dat je alles goed voorbereid hebt kan verhuizen ook gewoon een feestelijke dag zijn, ook al is het druk. Als je alles goed op een rijtje hebt (of op een rijtje laat zetten door een erkende verhuizer) dan kan het zomaar gezellig worden. Zorg dat je broodjes, koffie en soep als laatste bij de hand houdt, want verhuizen kost wel energie. Zeker weten dat er later met plezier op teruggekeken wordt!

Tip 6. Laten verhuizen betekent verzekerd verhuizen

Dát is nu weer een van de voordelen van laten verhuizen. Als je broer een dure spiegel laat vallen, is het jammer dan. Laat een verhuizer daarentegen iets vallen (wat niet vaak gebeurt hoor) dan is die schade verzekerd. Toch wel een gerust gevoel. En verhuizen is echt een vak! We denken wel dat we het allemaal kunnen, maar eigenlijk is verhuizen een vak apart. Verhuizers weten precies hoe ze moeten tillen, waar ze dingen kunnen beetpakken etc. Als je zelf verhuist kan het natuurlijk ook gebeuren dat de buurman of je beste vriend door zijn rug gaat bij het verplaatsen van een wasmachine met beton erin. Dat zou jij dan op je geweten hebben omdat je ging verhuizen. Misschien toch maar laten doen dan?

Tip 7. Verhuizen gaat beter bij mooi weer

Je hebt het natuurlijk niet altijd in de hand, en soms zijn er nu eenmaal omstandigheden waarin je niets te kiezen hebt, maar als dat éven wel kan, probeer dan niet uitgerekend in winter of herfst
te verhuizen. Natuurlijk kunnen daar ook mooie dagen tussen zitten, maar als je zelf invloed kunt uitoefenen op de datum van verhuizen, plan die dan ergens in voorjaar of zomer, heb je in ieder geval minder kans op slecht weer.

Tip 8. De kosten?

Een busje huren kost niet veel, vrienden en familie inschakelen ook niet, misschien kun je ze later bedanken met een etentje (als ze niet door hun rug gegaan zijn dan). De kosten van een erkende verhuizer vallen eigenlijk wel mee. Je kunt daar zelf nog aan bijdragen door wél zelf in te pakken, dat scheelt weer. Verder is het tarief afhankelijk van uiteraard de te rijden kilometers en de hoeveelheid inboedel. Meestal kan een erkende verhuizer van tevoren prima inschatten waar hij mee te maken krijgt en je een prima prijsopgave doen.

Tip 9. Vergeet de tuin niet!

Vaak een ondergeschoven kindje, maar bedenk dat als je al een tuin had, daar misschien wel bijzondere planten, bomen of heesters in staan die je eigenlijk graag mee wilt nemen, bijvoorbeeld het boompje dat eens door opa geplant is met een kersenpit. In principe kun je alle planten en struiken verhuizen, als je maar een ruime kluit grond mee schept en ze op hun nieuwe plek goed water geeft, niet eenmaal maar meermalen per dag. Zo kunnen je lievelingsplanten met je mee verhuizen.

Tip 10. Waar is de kat?!

Of de hond, net wat je in huis hebt. Verhuizen is stressen voor huisdieren, houd daar rekening mee. Je kunt ze tijdelijk opsluiten in een kamer en ze als laatste proberen in een mandje te krijgen, je kunt ook proberen ze van te voren naar je nieuwe woning te verhuizen en ze daar op te sluiten. In ieder geval is je huisdier kwijt raken het laatste waar je aan wilt denken tijdens verhuizen, dus gewoon goede maatregelen van tevoren treffen, dan kunnen alle huisdieren gewoon ook verhuizen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!