Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Verre reizen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Verre reizen

Ga je binnenkort een verre reis maken? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je verre reis boekt!

Tip 1. Plan je reis goed

Een verre reis maken is wel even wat anders dan een weekje Spanje. Daarom is het van groot belang dat je van tevoren goed plant wat je allemaal van plan bent, wat je wilt zien/doen en natuurlijk of daar overal gelegenheid toe is. Als je je van tevoren goed oriënteert kom je op je reisdoel niet voor onplezierige verrassingen te staan.

Tip 2. Regel het lang van tevoren
Dat is nu eenmaal iets wat bij een verre reis hoort. Zowel je reis als je accommodatie moet je in principe lang van tevoren plannen. Denk bijvoorbeeld ook aan inentingen, visa en al die zaken die je bij een “gewone” vliegvakantie niet nodig hebt. Zeker zaken zoals inentingen vereisen een ruime voorbereidingstijd.

Tip 3. Probeer wat van het land te weten te komen
Vroeger was je daarvoor afhankelijk van de bieb, maar tegenwoordig is internet natuurlijk het ideale medium daarvoor. Dat betekent niet alleen voorpret maar je leert ook vast het nodige over de gebruiken die in dat bewuste land van toepassing zijn. Het is daar nu eenmaal totaal anders dan hier in Nederland.

Tip 4. Oriënteer je op de taal
Kan nooit kwaad, zeker niet bij dit soort verre trips. Probeer wat belangrijke woorden uit de taal te leren, dat maakt ten eerste een goede indruk als je daar eenmaal bent, maar andersom is het ook gewoon leuk om te proberen met lokale bevolking in hun taal te kunnen spreken. Natuurlijk hoef je geen hoogdravende conversatie te houden, maar gewone dingen als goedemorgen, alstublieft, dank u wel, dat zijn toch de basisdingen waarvan het nuttig kan zijn om die in de plaatselijke taal te kennen.

Tip 5. Houd rekening met de valuta
Ook iets wat bij een verre trip hoort. Zo gauw je van de westerse wereld weggaat zul je ontdekken dat er nog wel wat meer muntsoorten zijn dan de Euro en de Dollar. Het is vaak handig om vast wat cash op zak te hebben. Bedenk daarbij wel dat je die vaak niet à la minute bij je bank of postkantoor kunt halen, maar dat dat valuta zijn die besteld moeten worden.
’t Is maar een weet.

Tip 6. Een verre reis betekent lang vliegen
Je moet er in principe van uitgaan dat je, als je een verre reis gaat maken, je heel wat uren in een vliegtuig door moet brengen. Nog een reden temeer om heel goed te kijken naar de luchtvaartmaatschappij met wie je gaat vliegen. Voor een korte vlucht maakt het niet zoveel uit, maar als je 12 uur achtereen in een vliegtuigstoel moet zitten, en je hebt bijvoorbeeld lange benen, dan is het toch wel handig als je ze af en toe even kunt strekken zonder daarbij je voorbuurman een hernia te bezorgen.

Tip 7. Laat zoveel mogelijk informatie achter voor de thuisblijvers
Juist met verre reizen is het heel belangrijk dat het thuisfront weet waar je uithangt. Als je in Europa op vakantie gaat kun je vaak gewoon je mobieltje nog gebruiken, en dat is in het geval van een verre reis vaak anders. Geef daarom van tevoren door de naam van je hotel (indien bekend). Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat je gaat trekken, probeer dan iets af te spreken dat je bijvoorbeeld via e-mail laat weten dat alles goed met je gaat. Dat kan niet in de rimboe, maar tegenwoordig zijn op tal van plaatsen internetcafé’s, ook op verre reizen.

Tip 8. Houd je eetlust (en ingewanden) in bedwang
Hoe verleidelijk ook, al die exotische eettentjes waar je andere mensen ziet eten tijdens zo’n verre reis: niet doen! Onze Europese ingewanden zijn niet ingesteld op de eetgewoontes daar. Als je het tóch doet loop je de kans op (in het minste geval) buikloop en dat is toch niet iets waar je tijdens je vakantie mee geconfronteerd wilt worden, toch? Hetzelfde geldt voor water, hou het bij flessenwater (denk aan de ijsklontjes in de drankjes!).

Tip 9. Een verre reis kan evengoed een heerlijke zonvakantie betekenen
Bij een verre reis hoef je niet meteen aan allerlei activiteiten te denken (mag wel hoor), want je kunt je natuurlijk ook gewoon heerlijk aan de andere kant van de wereld aan een azuurblauwe zee op een zilverwit strand in een ligbed (of hangmat) laten zakken, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Tip 10. Een verre vakantie is niet goedkoop
Een verre reis boek je niet voor een prikkie, dat is nu eenmaal zo. Het reizen over de wereld kost geld. Daar staat tegenover dat je op je vakantiebestemming het leven vaak net zo duur kunt maken als je zelf wilt. Vaak is de levensstandaard tijdens een verre reis een stuk lager en zijn onze centen daar heel wat meer waard. Anderzijds kan het ook geen kwaad om te sparen voor je verre reis, want tenslotte doe je dat niet jaarlijks, en is het wel degelijk de (zuur verdiende) centen waard.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!