Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Verwarming
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Verwarming

Bent u op zoek naar een cv ketel, een boiler of andere verwarmingsbron. Lees dan eerst deze 10 tips over het verwarmen van uw huis!

Tip 1. Kies de juiste cv ketel

Er zijn verschillende CV ketels op de markt. Op hoofdlijnen is onderscheid te maken tussen de klassieke ketels en hoogrendementsketels. Hoogrendementsketels zijn duurder in aanschaf, maar dat verdient u vaak terug omdat deze ketels zuiniger stoken. Afhankelijk van hoe vaak en intensief u stookt en hoe groot de ruimte is die u wilt verwarmen, kunt u bepalen welke investering in een CV ketel voor u het beste rendeert. Hebt u nog een oude ketel, dan is de aanschaf van een nieuwe hoogrendementsketel mogelijk interessant. Vraag de vakman!

Tip 2. Besparen is eenvoudig

Als u uw verwarming een graadje lager zet bespaart u al gauw zo’n 7% op uw energierekening. Laat ’s nacht de verwarming niet onnodig branden. Een temperatuur van 16°C is al mooi. Niet alleen stookt u dan zuinig, maar een lagere temperatuur tijdens de nacht is ook beter voor uw gezondheid. Vergeet u wel eens de temperatuur terug te draaien en heeft u nog een oude thermostaat, vervang die dan voor één die u kunt programmeren. U bespaart dan energie en hoeft niet steeds zelf te denken aan het omlaag zetten van de verwarming.

Tip 3. Isoleer uw woning

Wilt u meer energie besparen dan zijn iets ingrijpendere maatregelen nodig. Zo kunt u hoog rendementsglas in ramen en deuren aanbrengen en uw dak isoleren. Een goed geïsoleerd dak kan zo’n 30 tot 40% in stookkosten schelen. Eenvoudig is het echter om tochtstrips bij buitendeuren en uw brievenbus aan te brengen. Ook helpt het al u verwarmingsbuizen isoleert die lopen door ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden zoals garages, uw kelder of kruipruimtes.

Tip 4. Zorg voor geregeld onderhoud

Uw geiser, gasboiler of cv ketel heeft geregeld onderhoud nodig. Uw verwarmingsinstallatie blijft zo optimaal werken. U bespaart niet alleen op stookkosten, de installatie blijft zo veilig functioneren en de uitstoot van schadelijke stoffen wordt beperkt.

Tip 5. Sluit een onderhoudscontract

Een onderhoudscontract met een onderhoudsbedrijf is vaak aan te bevelen. U bent dan verzekerd van geregeld onderhoud aan uw ketel. Zonder onderhoudscontract komen veel monteurs niet eens opdagen als u plotseling een probleem heeft en zonder warmte zit. Het is natuurlijk wel verstandig vooraf meerdere offertes op te vragen en die op prijs en service te vergelijken.

Tip 6. Vloerverwarming voor extra comfort

Steeds meer mensen maken gebruik van vloerverwarming. Vloerverwarming is een comfortabele warmtebron die met vele type vloeren gecombineerd kan worden, zelfs met hout of vloerbedekking. Vloerverwarming kan vaak al goed voldoen aan de warmtebehoefte in een ruimte. Soms is een extra radiator nodig om een ruimte op warmte te krijgen of om een ruimte snel even warm te maken. De afgifte van warmte via vloerverwarming duur doorgaans wat langer. Bij vloerverwarming kunt u gebruik maken van een systeem dat wordt aangesloten op de cv of u kunt elektrische vloerverwarming laten aanleggen. Bij elektrische vloerverwarming hoeft u geen sleuven in de grond aan te brengen. Elektrische vloerverwarming is iets duurder in verbruik, maar vaak geschikter voor kleinere opvlakten zoals een badkamer.

Tip 7. Haard of kachel voor extra sfeer én warmte

Een houtkachel, openhaard of gaskachel kan een fraai en sfeervol element vormen in uw woning. Let bij de aanschaf van een kachel of haard echter ook op de warmteafgifte. Tegenwoordig zijn veel kachels en haarden zo ontworpen dat ze niet alleen sfeervol zijn, maar ook optimaal warmte afgeven.

Tip 8. Verfraai uw radiatoren

Een traditionele radiotor is niet bepaald een pronkstuk in uw kamer. Tegenwoordig bestaat een groot aanbod van designradiatoren, in allerlei vormen en afmetingen, waardoor uw radiator een onderdeel van uw interieur wordt. Een alternatief is het aanbrengen van een radiatorombouw. Een dergelijke ombouw installeren is vaak een klus die u zelf kunt uitvoeren. De ombouw kunt u vervolgens de kleur geven die u wilt en die aansluit bij de rest van uw interieur.

Tip 9. Overweeg een zonneboiler op het moment dat u gaat (ver)bouwen

Een zonneboiler bespaart energie en gaat de uitstoot van schadelijke gassen tegen. Zeker als u gaat verbouwen of een huis laat bouwen is het installeren van een zonneboiler te overwegen. U kunt dan meteen de nodige voorzieningen treffen waarmee u de aanschafprijs drukt en de terugverdientijd bekort.

Tip 10. Boiler of geiser voor direct warm water

Wilt u direct warm water en niet wachten tot de cv het water heeft opgewarmd en doorgevoerd, dan zijn een aparte extra boiler of geiser te overwegen. Veel mensen gebruiken een boiler of geiser in de keuken of badkamer. Het voordeel van een geiser is dat doorlopend warmte afgegeven wordt, maar geisers kunnen vaak wat minder warm water tegelijk aanbieden dan een boiler.
Een boiler, feitelijk een voorraadvat met warm water, kan echter leegraken en het permanent op temperatuur houden van het water kost extra energie.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!