Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Waterbedden
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Waterbedden

Overweegt u een waterbed te kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u een waterbed koopt!

Tip 1. Type waterbedden

We onderscheiden globaal twee typen waterbedden. Een hard-side waterbed wordt geplaatst in een speciale sterke houten omranding. Eigentijdser is het soft-side waterbed waarbij het watermatras zijdelings door een schuimomranding wordt gesteund. Een soft-side waterbed kan in een bestaande bedomranding worden geplaatst. Ook het in- en uitstappen is veel eenvoudiger. Evenals het opmaken van het bed.

Tip 2. Uw eigen slaapvoorkeur

Bij een waterbed kunt u zelf de temperatuur van het water regelen. Lekker cool in de zomer en heerlijk warm in de winter. Ook de deining van het bed kunt u zelf instellen. Indien u en uw partner een andere deining willen of de voorkeur geven aan verschillende temperatuurinstellingen, dan is dit mogelijk door een duosysteem te kiezen. Een duosysteem wordt altijd aangeraden bij een verschil in lichaamsgewicht van 30 kilo of meer.

Tip 3. Gezondheidsvoordelen

Als voordeel van een waterbed wordt gewezen op de betere slaaphouding. De druk op het lichaam is overal gelijkmatig en het bekken kantelt iets achterover waardoor de druk op de wervelkolom vermindert. Voor de één ontspannend en goed voor de rug, de ander krijgt er juist rugklachten door. Een waterbed is in het begin even wennen, maar daarna slaapt menigeen als nooit te voren. Onderzoek onder mensen met een waterbed wijst uit dat zij uitgeruster wakker worden.

Tip 4. Betere hygiëne

Een waterbed is eenvoudig schoon te maken. Bij een watermatras krijgen huidafscheidingen (talk, schilfers), vuil en huismijt geen kans om in het matras door te dringen. Deze stoffen komen in een matrasdek dat, in tegenstelling tot een gewoon matras, eenvoudig te reinigen is. Omdat echter ook transpiratievocht minder goed weg kan is de vochtregulatie bij een waterbed minder.

Tip 5. Onderhoud

Om het water schoon te houden moet minstens één keer per jaar een conditioner aan het water worden toegevoegd. Hierdoor doodt u bacteriën en algen. Verder is het belangrijk het vinyl van het waterbed soepel te houden. Omdat er transpiratievocht op het bed komt kan het vinyl uitdrogen. Gebruik 6x per jaar een speciale cleaner om dit te voorkomen.

Tip 6. Verhuisplannen?

Staat u op het punt te verhuizen of heeft u plannen in die richting? Dan kunt u beter wachten met de aanschaf van een waterbed tot in het nieuwe huis. Een waterbed is nogal ‘plomp’ en daardoor lastiger te verhuizen.

Tip 7. Kleine kans op lekkage

Veel mensen nemen geen waterbed omdat ze bang zijn dat waterbedden snel lek gaan. Dat valt reuze mee. Zelfs een kat op bed is geen probleem. Als er toch een lekkage ontstaan, dan komt het water er niet met een grote straal uit maar druppelsgewijs.

Tip 8. Gewicht van het waterbed

Ook het gewicht van een waterbed, tussen de 600 en 1.000 kilo is doorgaans geen probleem.
De meeste betonnen vloeren kunnen dit moeiteloos aan, zeker ook omdat het gewicht van het bed door gewichtsverdelers gelijkmatig wordt verdeeld. Een soft-side waterbed kan altijd in uw huidige ledikant worden ingebouwd.

Tip 9. Waterbeweging en verwarmingselement

Verder is de methode om de waterbeweging te remmen van belang. De waterbeweging kan gereguleerd worden met kamers, cilinders, gel of fibermatten. De fibermatten zijn kwalitatief het meest hoogwaardig. De beste methode om het bed te verwarmen is het gebruik van elektronische warmte-elementen. Bij een elektronisch element kan, ten opzichte van een mechanisch element, de watertemperatuur beter ingesteld worden. Bovendien gaat een elektronisch verwarmingselement langer mee en verbruikt minder stroom.

Tip 10. Kosten afhankelijk van kwaliteit

De prijzen van een waterbed lopen nogal uiteen vanaf € 500 en lopen voor de hard-side waterbedden op tot € 1.500. Vraag aan de leverancier of installatie is inbegrepen. Houd ook rekening met de extra energiekosten; voor een hard-side € 200 jaar en een soft-side € 100 per jaar. De prijs hangt natuurlijk samen met de kwaliteit. De diepte van het matras is onder andere bepalend voor de prijs. Hoe dieper de matras, hoe hoger het comfort. Ook de kwaliteit van het vinyl en het aantal lasnaden zijn belangrijk. Hoe minder lasnaden hoe beter. Tenslotte is de kwaliteit van de onderdeken bepalend voor de prijs. Een katoenen of synthetische onderdeken heeft de voorkeur uit oogpunt van wasbaarheid. Van belang is ook dat een onderdeken kan meerekken. Anders bestaat het gevaar van het ‘hangmat’ effect.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!