Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Websites
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Websites

Heeft u binnenkort een nieuwe website nodig? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u uw website laat of zelf gaat bouwen.

Tip 1. Wat wilt u bereiken?

Bedenk vooraf wat de doelstelling van uw website is? Wilt u verkopen via internet, leads verzamelen, uw merk onder de aandacht brengen of kosten besparen omdat u voortaan informatie via internet verstrekt? Stem na het bepalen van uw doelstellingen u website daar maximaal op af.

Tip 2. Herkenbare URL

Gebruik een herkenbare URL, die iets zegt over uw site. Een naam als www.jansenwijn.nl is minder herkenbaar dan bijvoorbeeld http://www.wijnhandelonline.nl/

Tip 3. Méér bezoekers

Als u een site heeft wilt u ook dat er (relevante) bezoekers op komen. Houdt bij het bouwen rekening met de vindbaarheid van uw website. Meer informatie hierover kunt u bijvoorbeeld vinden op www.tribal-im.nl.

Tip 4. Content management systeem
Als u geregeld de informatie of de aangeboden producten en diensten op uw website wilt aanpassen dan is een content management systeem te overwegen. Met een dergelijk systeem kunt u zonder technische kennis uw site onderhouden. Er bestaan ook gratis content management systemen, en voor vrijwel elke branche is wel een specifiek content management systeem op de markt. Even zoeken loont!

Tip 5. Niet te technisch
Veel website bouwers zijn geneigd om al hun technische kunnen in een site te stoppen en minder te letten op design en gebruiksgemak. Flash animaties, muziek in de site, slecht leesbare lettertypes etc. Kijk kritisch mee of huur een bureau in met designers in dienst.
Veel mensen haken bijvoorbeeld direct al af als er een flash intro pagina verschijnt die voor de feitelijke homepage is opgenomen.

Tip 6. Sluit aan op verwachtingen
Laat uw website zoveel mogelijk aansluiten op de verwachtingen van uw bezoekers.
Gebruik herkenbare elementen op uw site. Donkerblauwe tekst voor links, een winkelwagentje voor bestellingen, etc. Eigen inventiviteit wordt over het algemeen niet beloond.

Tip 7. Korte teksten
Let op, mensen op internet lezen niet uitgebreid allerlei teksten. Ze screenen teksten snel.
Schrijf dus geen ellenlange verhalen, maar schrijf uw teksten kort en bonding en gebruik duidelijke tussenkopjes.

Tip 8. De prijzen
Websites zijn verkrijgbaar van goedkoop tot duur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wensen die u hebt. Wilt u goedkoop uit zijn, dan kunt u zelf uw site bouwen. Tegenwoordig worden sites ook steeds vaker goedkoop in het buitenland gebouwd. Ook op marktplaats worden websites aangeboden, soms al kant-en-klaar.

Tip 9. Usability
Wilt u meer weten over het bouwen van websites en hoe een website gebruikersvriendelijk is te maken, lees dan eens een boek over het onderwerp usability. Bij bol.com heeft u ze zo besteld.

Tip 10. Leer van uw website
Een website (laten) bouwen is één. Maar als u maximaal rendement nastreeft is het steeds verder verbeteren en leren van uw site essentieel. Een goed statistiekpakket kan u daarbij helpen. Er zijn gratis statistiekprogramma's die waar je een hoop uit kunt halen. Een goed voorbeeld hiervan is Google Analytics!

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!