Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport

Ga je binnenkort op wintersport? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Wintersport Vakantie boekt!

Tip 1. Geniet van de sneeuw

Wintersport is dé mogelijkheid om van sneeuw te genieten. In Nederland is het vaak éven mooi en daarna doffe ellende. Als je op wintersportvakantie gaat zul je ontdekken dat sneeuw is om van te genieten. Daarbij maakt het dan niet eens uit wat je gaat doen in de sneeuw, of je nou gaat wandelen, skiën, langlaufen, snowboarden, sneeuwpret is altijd dikke pret!

Tip 2. Kies je bestemming

Er zijn veel landen met uitstekende wintersportgelegenheden, ook landen waar je in eerste instantie niet eens aan zou denken. Wat dacht je van Spanje? Natuurlijk roept iedereen in eerste instantie Oostenrijk of Zwitserland, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Frankrijk ken je natuurlijk ook al, maar ook in Duitsland kun je met een beetje mazzel voor je wintersportvakantie terecht. En wat dacht je van de Ardennen? Uitstekend langlaufen kun je daar (en lekker dichtbij).

Tip 3. Regel het vervoer

Oriënteer je van tevoren goed over de vervoersmogelijkheden. Je kunt met de bus, trein, het vliegtuig of met je eigen auto. Is ook afhankelijk van hoe ver (of dichtbij) je het zoekt. Houd er daarbij rekening mee dat als je met je eigen auto gaat, dat in sommige wintersportgebieden sneeuwkettingen verplicht (en ook noodzakelijk) zijn. Realiseer je daarbij dat het rijden in de sneeuw dáár wel even iets anders is dan wat we in Nederland gewend zijn.

Tip 4. Zorg voor goede apparatuur

Apparatuur? Jazeker, om te skiën heb je een skiuitrusting nodig, en eigenlijk heb je voor veel soorten van wintersport toch wel iets bijzonders nodig. Je kunt immers niet snowboarden zonder board, om maar een voorbeeld te noemen. Als je je eigen spullen hebt, is dat natuurlijk ideaal, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mogelijkheden om ski’s e.d. te huren, zowel hier als in het wintersportgebied. Gewoon een kwestie van even de tijd voor nemen om uit te zoeken, dan kun je eenmaal in de sneeuw direct aan de slag.

Tip 5. Sluit een goede (reis)verzekering af

Niet leuk, maar zeker niet onbelangrijk. Een goede reisverzekering is eigenlijk onontbeerlijk. We wensen het je natuurlijk niet toe, maar er zijn toch elk jaar weer veel ‘gipsvluchten’. Daar wil je natuurlijk niet bij zitten, maar stél nou dat je toch iets overkomt, al is het “maar” een gebroken been, dan is het toch wel erg fijn om te weten dat je je qua financiën, terugreis e.d. geen zorgen hoeft te maken. Bovendien, een wintersportvakantie kost toch geld, dus dat beetje voor die reisverzekering kan er ook wel af. Ook een annuleringsverzekering is niet verkeerd, zeker niet als je van plan bent lang van tevoren te gaan boeken. Ook dát zijn de kosten niet.

Tip 6. Neem geschikte kleding mee

En daarmee wordt dan niet bedoeld dat je je smoking of avondjurk in moet pakken, maar wél dat je rekening moet houden met die andere omstandigheden in het wintersportgebied. Nu hoef je je niet perse in een flitsend driekleurig skipak te hijsen, maar goede warme spullen zijn wel belangrijk. Denk hierbij aan fleece truien en thermisch ondergoed. Klinkt oubollig, maar is een echte must als je echt wilt genieten van je wintersportvakantie. ’t Is daar wel koud, maar jij hoeft het niet koud te hebben.

Tip 7. Après-ski

Voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie, de après-ski. Vrij vertaald betekent het ‘na het skiën’. Wat doe je dan? Dan zoek je dus een gezellig tentje op, waar je met rode wangen een drankje neemt, een dansje waagt (als je nog fut hebt); kortom, gewoon gezellig uitgaan. Maar uitgaan klinkt zo gewoon, dat kun je thuis ook, daarom heet het op de wintersport après-ski.

Tip 8. Wandel in een kerstkaart!

Je kent ze wel, de kerstkaarten die ieder jaar weer worden verstuurd, met van die práchtige foto’s van besneeuwde dennenbomen. Kijk om je heen als je op wintersport bent, en niet alleen maar recht vooruit (wél tijdens het skiën): je ziet de prachtigste plaatjes aan je voorbijkomen. Het heeft een heel aparte sfeer, dat leven in een kerstkaart, kom maar kijken!

Tip 9. Jong en oud

’t Leuke van wintersport is dat het voor jong én oud is, van héél jong tot héél oud. Met kleintjes kun je de meest prachtige sneeuwpoppen maken, en sleetje rijden bijvoorbeeld. Met oudjes kun je, wel voorzichtig, een heerlijk wandelingetje maken en genieten van de omgeving. De sportievelingen kunnen zich uitleven met alle activiteiten zoals skiën, snowboarden etc. En de niet-actievelingen kunnen genieten van alles wat de actievelingen doen, en daarnaast in een heerlijk zonnetje zitten (vergeet de zonnebrand niet!).

Tip 10. Zeker niet duur

Een wintersportvakantie kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Een vliegreis kost natuurlijk een paar centen, maar dan ben je ook wel een eindje weg. Als je met de auto naar een skigebied in de buurt gaat en je huurt een huisje, dan kost het niet zo duur. Desnoods stort je dan je kofferbak vol met voedsel, dan hoeft dat ook niet extra kosten. Een wintersportvakantie is zijn centen meer dan waard!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!