Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport Canada
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport Canada

Ga je binnenkort op wintersport naar Canada? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Wintersportvakantie boekt!

Tip 1. Wintersport in Canada
Als je komt skiën of snowboarden in de 'Canadian Rockies', kom je ogen tekort om het prachtige natuurschoon in je op te nemen. Een wintersportvakantie in Canada is dan ook puur natuur genieten! De wintersportgebieden zijn extreem sneeuwzeker en bieden naast het skiën en snowboarden vele 'outdoor adventures', zoals sneeuw-scootertochten, helikopterskiën of -boarden, hondensledetochten etc. De poedersneeuw is hier van uitstekende kwaliteit. Deze sneeuw is zo licht dat zelfs beginners hierin makkelijk hun bochten kunnen draaien.

Tip 2. Canada is vriendelijk
In Canada zul je je zeker thuis voelen. Je ontmoet hier vriendelijke en spontane mensen die iedere gast met open armen ontvangen. De beroemde Canadese poedersneeuw is betaalbaarder dan ooit. De gunstige koers van de Canadese dollar, de voordelige vliegtarieven en het feit dat hier het Canadese winterseizoen grotendeels laagseizoen is, dragen hieraan hun steentje ('Rocky') bij.

Tip 3. Ontdek Big White
Big White is één van de grootste en mooiste gebieden van Canada! Het is een zeer goed georganiseerd gebied dat voor de pistes al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Bovendien valt hier jaarlijks ruim 7,5 meter sneeuw! Onlangs is er weer een nieuwe afdeling geopend, een zogenaamde Glade Skiing Area, d.w.z dat afdalingen zijn waarbij je tussen de bomen door skiet en board. Zoals in alle Canadese skigebieden staan de vrijwilligers van Snowhost Mountain Tours dagelijks klaar voor een gratis tour door het gebied.

Tip 4. Een poedersneeuwparadijs
Fernie is een echt “powder paradise”, er valt gemiddeld ruim 9 meter sneeuw per jaar. Sneeuwkanonnen vind je hier dan ook niet. Drukte kennen ze hier niet, waardoor je het maximale uit een skidag kunt halen. Welk type skiër of je ook bent, iedereen kan hier gebruik maken van de gratis diensten van de Mountain Hosts. Zij verzorgen 2 keer per dag een tour door het gebied zodat je alle ins en outs leert kennen. Bovendien kunnen deze locals u alles vertellen over de plaatselijke legendes! Uiteraard beschikt het gebied ook over een half pipe en funpark voor snowboarders en freeriders. Fernie heeft voor elk wat wils: van mooie glooiende pistes tot extreme off-pistes.

Tip 5. Als je van rust houdt: Skigebied Jasper Marmot Basin
Op nog geen 20 minuten rijden van Jasper, midden in het prachtige Jasper National Park, ligt Marmot Basin. Dit gevarieerde skigebied beschikt over 7 moderne liften en 53 afdalingen, bedekt met een dikke laag echte 'Rocky Mountain Powder'. Er zijn afdalingen voor elk niveau skiër en snowboarder. Mooi meegenomen is dat het woord wachttijden niet voorkomt in het woordenboek van Marmot Basin; het is, zoals ze zelf zeggen, al meer dan 35 jaar 'crowd free'! Naast de activiteiten op de berg zijn er talloze andere manieren om je te vermaken. Zo kun je in dit gebied o.a. schaatsen op de vele bevroren meren, sneeuwschoenwandelen, arresleetochten maken, helikopterskiën, ijsklimmen en wildlife tours maken. Je wintersportvakantie is gewoon te kort!

Tip 6. Dineren in Eagle’s Eye
Het mooie en relatief nieuwe skigebied Kicking Horse beschikt over een prachtige cabinelift, één van de modernste en langste van heel Canada. Deze Golden Eagle Express brengt u vanaf het basisstation in één ruk naar boven, tot maar liefst 2350 m. Hier bevindt zich een bergrestaurant met een werkelijk geweldige keuken. Vanuit het restaurant, wat ze niet voor niets Eagle's Eye hebben genoemd, heb je een werkelijke adembenemend uitzicht over de omliggende bergen. Direct vanaf de top zijn er een groot aantal off-piste runs te maken.

Tip 7. Voor de liefhebbers van het steile werk
Een groot en beroemd skigebied is Lake Louise. Het heeft een enorme variëteit aan afdeling, met namen als Good Intentions en Double Trouble! Op de zuidhellingen aan de voorzijde van het gebied zijn de wat rustiger afdalingen maar de liefhebbers van het steilere werk kunnen terecht in de vele bowls aan de achterzijde van het gebied, ook wel The Jewelry Box genoemd! Voor de freeriders en snowboarders is er een Terrain Park en een Super Pipe. Het is heerlijk rondtoeren op de mooie, tussen de bomen door slingerende pistes. Neem tijdens al dit skigeweld ook eens de tijd voor een kijkje om je heen: het uitzicht vanaf het skigebied over Bow Valley is grandioos!

Tip 8. Sneeuwscooteren, helikopterskiën of –boarden in Panorama
Panorama biedt naast alle verschillende afdeling, met natuurlijk weer mooie namen (Get me Down of Last Chance bijvoorbeeld) ook een funpark voor freeriders en snowboarders. Ook in Panorama kunt je deelnemen aan de gratis Mountain Tours, begeleid door de Mountain Friends. Als je eens iets anders wilt zijn er prachtige langlaufroutes door de bossen, maar een écht spectaculaire belevenis is een hele of halve dag sneeuwscooteren. Nog niet heftig genoeg? De absolute top is helikopterskiën of -boarden!

Tip 9. Loipes, loipes en nog eens loipes
In skigebied Silver valt gedurende de winter gemiddeld ruim 6 m sneeuw en de diversiteit aan pistes is enorm. Silver Star is een ideaal gebied voor mensen die rust en ruimte zoeken. Zowel bij de liften als op de pistes is het niet druk. Voor langlaufers behoort Silver Star tot de top-3 gebieden van Noord-Amerika met in totaal 105 km aan ongespoorde en gespoorde loipes! De loipes lopen van het skigebied naar het nabijgelegen fantastische langlaufgebied Sovereign Lake.

Tip 10. Zeker niet duur.
Een wintersportvakantie in Canada is duur, zul je denken. Dat valt best wel mee eigenlijk. Voor zo’n € 55 heb je al een overnachting dus dat is best te doen, zeker als je bedenkt wat je er allemaal voor terugkrijgt.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!