Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport Finland
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport Finland

Ga je binnenkort op wintersport naar Finland? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Finland Wintersportvakantie boekt!

Tip 1. Bijzonder vakantieland!

Finland is een bijzonder vakantieland, dat nog een ongereptheid heeft die je haast nergens meer ziet in Europa. Het is het land van de vele meren en bossen. Ideaal voor mensen die van de Scandinavische sfeer, cultuur en natuur houden. Finland is een prima wintersportland, het land waar de Kerstman vandaan zou komen. Kortom, Finland is een bijzonder buitenbeentje in het verrassende Scandinavië.

Tip 2. Kom ijsvissen
Eén van de meest traditionele winteractiviteiten van Finland is het ijsvissen. Met een speciale uitrusting maak je een gat in het dikke ijs. En dan is het een kwestie van geduldig wachten en genieten van de rust om je heen. Aan het eind van de excursie bak je (hopelijk!) je zelf gevangen vis op een knapperend vuurtje. Ook de kinderen zullen dit prachtig vinden

Tip 3. Rendiersafari
Verscholen in de diepe bossen in Lapland vind je de rendierfarms. Maak kennis met de hulpjes van de kerstman en laat je meevoeren door het hart van het winterse landschap. Na zo’n safari kom je onder het genot van een kopje koffie van alles te weten over het leven op een rendierfarm en het houden van rendieren. De tocht wordt bekroond met een oorkonde om thuis aan iedereen te laten zien.

Tip 4. Maak je dromen waar
Droom jij bij een wintervakantie ook over een onvergetelijk landschap met een dik pak échte sneeuw, enthousiast blaffende husky's, rustige skipistes, knapperend haardvuur en de geur van versgerookte zalm? Maak je droom dan waar met een bezoek aan Lapland of het Finse merengebied. Met de prachtige ski- en langlaufroutes en oneindige winterpretmogelijkheden voor jong en oud vind je hier alles wat je wintervakantie zo compleet kan maken.

Tip 5. Finland is voor iedereen, net als de sauna
In Finland bieden de meeste gebieden naast voldoende skimogelijkheden uitgebreide langlaufroutes door dichte bossen. Ontelbare naaldbomen gaan hier gebukt onder een dikke laag verse sneeuw. Na een actieve dag in de buitenlucht mag een bezoekje aan de sauna natuurlijk niet ontbreken. Je komt heerlijk tot rust en voelt je weer tiptop! Echte waaghalzen nemen daarna nog een duik in een gat in een ijskoude bevroren meer!

Tip 6. Finland is koud!
Door de noordelijke ligging van Finland kan de temperatuur tot ver onder het vriespunt dalen,
soms wel tot -20ºC! Vanwege de droge lucht voelt het echter minder koud aan dan het eigenlijk is. Zorg er wel voor dat je voldoende warme kleding meeneemt waarbij bij thermo-ondergoed geen overbodige luxe is. Goed ingepakt heb je geen last van de kou.

Tip 7. Binnen een paar uur skiklaar

’t Mooie van Finland is dat je binnen een paar uurtjes vliegen al op de plaats van bestemming bent, zonder overstappen. Dat betekent dus dat je echt binnen een paar uur skiklaar kunt zijn. Alle wintersportbestemmingen in Finland zijn een droom voor iedere langlaufer en skiër met daarnaast de adembenemende ongerepte natuur! Finland maakt je skivakantie tot een droom, en door de goede bereikbaarheid ben je dus weinig tijd kwijt aan reizen en kun je snel op de latten.

Tip 8. Slapen in een ijshotel of logeren bij de Kerstman?

Wat dacht je van slapen in een iglo in Kakslauttanen, in het Sneeuwkasteel in Kemi of het wonderbaarlijke IJshotel in Lapland. Slapen op rendierhuiden en wat drinken aan de ijsbar; een unieke ervaring! Ook kun je terecht in het zeer bekende toeristenplaatsje Rovaniemi, de thuisbasis voor de 'Kerstman'.

Tip 9. Zie het noorderlicht

Het Noorderlicht ‘Aurora Borealis’ is een prachtig natuurverschijnsel welke in het noorden van Scandinavië bij een heldere nacht bijna elke dag te zien is. Als je geluk hebt kun je meemaken dat het noorderlicht als een lichtshow voortdurend verandert van kleur, sterkte en vorm! Dit is natuurlijk een niet te evenaren belevenis, waar helaas alleen geen garanties voor zijn, de natuur laat zich niet commanderen.

Tip 10. Zeker niet duur

Echt niet, een wintersportvakantie in Finland is echt niet zo duur. Voor zo’n € 400 per persoon zit je al een heerlijke wintersportweek in een echte Finse blokhut. Nou, valt mee toch?

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!