Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport Frankrijk
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport Frankrijk

Ga je binnenkort op wintersport naar Frankrijk? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Frankrijk Wintersportvakantie boekt!

Tip 1. Kom naar Frankrijk
Frankrijk is een uitgelezen wintersportland. Er zijn heel veel verschillende skigebieden te vinden voor zowel gevorderden als beginners. De gevorderden kunnen hun hart ophalen aan spectaculaire afdalingen. Overigens zijn veel Franse skidorpen speciaal gebouwd voor de wintersport. Er is een grote sneeuwzekerheid met kilometers pistes.

Tip 2. Blauwe en rode pistes om te skiën
Even een beetje uitleg, want anders sta je straks in je wintersportgebied en stel je voor dat je de verkeerde kleur neemt. Als je als gevorderde een beginnersbaan doet, is dat nog niet zo erg, je verveelt je alleen maar waarschijnlijk. Maar als je als beginner op een parcours voor gevorderden terechtkomt... Er is een makkelijke manier om het te onthouden: blauw is voor beginners (2x B) en rood voor gevorderden. Toch handig om te weten.

Tip 3. Kom helikopterskiën in Espace Killy!
In Espace Killy, een skigebied met 300 km pistes en bijna 100 skiliften, bestaat er de mogelijkheid om te helikopterskiën. Helikopter skiën houdt in dat je met een helikopter op een berg afgezet wordt, naar beneden skiet (of snowboardt) en zo gauw je beneden bent: hop, de helikopter in voor de volgende afdeling. Niet goedkoop maar wel heel apart, en bovendien meer geschikt voor de al gevorderde skiër.

Tip 4. Doe de Cascade in Le Grand Massif
In het skigebied Le Grand Massif (maar liefst 250 km aan pistes) heeft hoogtes van tussen de 700 en 2500 m. Een beroemde afdaling is de Cascade die wel 14 km lang is. Bovendien bevindt zich hier een groot snowpark met onder meer een halfpipe, boardercross en diverse springmodules, ideaal voor de snowboarder. Voor de langlaufers ligt bij de dorpen Les Carroz en Samoëns een uitgebreid netwerk aan loipen.

Tip 5. Ontdek de authentieke bergdorpjes in Le Grand Serre Chevalier
Dit hele skigebied bestaat voornamelijk uit bergdorpjes. Chantemerle, Villeneuve en Monetiers-Les-Bains zijn de belangrijkste, waarbij de laatste gelijk de hoogste is. Dan is er ook nog Briancon, een echte stad. Rondom deze vier plaatsen is een uitgebreid netwerk van liften en kabelbanen aangelegd, een walhalla voor de wintersport. Er wordt gezegd dat door de hoeveelheid aan liften er nagenoeg geen wachttijden zijn, ook niet verkeerd. Bovendien zijn in dit gebied zo’n 25 km aan wandelroutes te vinden.

Tip 6. Wintersport op een gletsjer, zowel ’s zomers als ’s winters, in Les Deux Alpes
Door de gletsjer, overigens een van de grootste betreedbare gletsjers van Europa, is een sneeuw-/ski-/wintersportvakantie gegarandeerd een succes. Overigens kunnen ook beginners hier prima terecht voor de nodige wintersportpret. Weet je dat ze hier zelfs in de zomer kunnen skiën? In Les Deux Alpes ligt bovendien een funpark, met halfpipe, spine en diverse jumps (vorig jaar uitgeroepen tot het beste van Frankrijk). Bovendien kun je zelfs (onder begeleiding van een gids) op de gletsjer langlaufen.


Tip 7. Sneeuwzeker, met of zonder kanon!

Het skigebied Les Portes du Soleil heeft 650 km pistes. Voor beginners zijn er vele prima blauwe pistes, voor de gevorderden op de rode afdeling ligt hier een uitdaging: La Mure. Deze is maar liefst 7 km lang. Overigens is Les Portes du Soleil gegarandeerd sneeuwzeker! Als de natuur het laat afweten zijn er nog voldoende sneeuwkanonnen om je een prima wintersportvakantie te bezorgen.

Tip 8. Geniet van de après-ski
Het is nog een Frans woord ook! Als je dan toch in Frankrijk op wintersport bent… Après-ski betekent gewoon heerlijk uitgaan. Je kunt beginnen in een restaurant, vervolgens door naar een après-ski bar en tenslotte, om het feest te vervolmaken, kun je verder in de discotheek. Dat is nog eens uitgaan!

Tip 9. Kom fonduen bij de Fransen
Thuis ken je dat natuurlijk al, maar je zult ervaren dat het in het land van herkomst toch weer een ander verhaal is. Er bestaat kaasfondue en vleesfondue, net wat je smaak is. Bedenk daarbij dat Frankrijk met zijn heerlijke kaassoorten een uitstekende plek is voor een bijzondere kaasfondue. Gezellig!

Tip 10. Zeker niet duur
Wintersport heeft de naam te duur te zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. Als je bijv. de attributen huurt in plaats van koopt, geeft dat al een groot verschil. Bovendien kun je ook je vervoer net zo duur maken als je maar wilt. Natuurlijk kun je super-de-luxe met het vliegtuig, maar er zijn prima alternatieven door met de bus, trein of eigen auto te gaan. Wintersport in Frankrijk is niet alleen voor de rijken!

 

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!