Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport Italie
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport Italie

Ga je binnenkort op wintersport naar Italie? Lees dan eerst deze tips voordat je je Italie Wintersportvakantie boekt!

1. Wintersport in Italië is geweldig.
Je kan in Italië skiën in Aosta en in de Dolomieten van Zuid-Tirol. In Aosta is het vooral de grens met Frankrijk meer specifiek de Mont-Blanc, die belangrijke skioorden heeft. Het belangrijkste skidorp is Courmayeur. Wil je zon en sneeuw combineren dan is Zuid-Tirol prima. Vooral vanaf de tweede helft van februari heb je veel kans om zowel te skiën als te kunnen zonnen op de skipistes. De wintersportplaatsen in de Dolomieten leven van het toerisme en staan in voor een hartelijk onthaal. AIs er toch wat minder sneeuw is dan worden massaal sneeuwkanonnen ingezet.

2. Cortina d'Ampezzo voor gezellige drukte.
Cortina d'Ampezzo is een typisch vakantieoorden met 3x zoveel hotelbedden als inwoners (9000). Dit dorp ligt in het midden van de Dolomieten. Ondanks de overvloed aan toeristen is het nog steeds een echt bergdorp, maar dan wel een waar je je van ’s morgens tot ’s morgens (bij wijze van spreken dan) uitstekend kunt vermaken. Bovendien is er veel te doen voor kinderen, altijd handig.

3. Arabba voor als je rust zoekt.
Arabba is een klein dorpje dat leeft van het toerisme. In de winter is het een geliefd rustig skioord door zijn ligging aan de Marmoladagletsjer. De hoogste top van de Dolomieten vind je hier: 3342 meter. Dit is echt een gebied voor diegenen die in alle rust van hun wintersportvakantie willen genieten. Wie een skioord zoekt met veel winkels, restaurants en ontspanningsmogelijkheden is hier niet op het juiste adres.

4. Courmayeur biedt veel!
Courmayeur is van oudsher een vakantiedorp én kuuroord. Door de ideale ligging aan de voet van het machtige Mont-Blancmassief trekt het toeristen aan in zowel zomer als winter. Uiteraard is er dan ook geen gebrek aan winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Als je eens wat anders wilt dan skiën: dit dorp heeft een gigantisch sportcomplex met een schaatsbaan, overdekt zwembad, tennispleinen en zelfs een indoor-golfbaan!

5. Eisacktal.
Rond de stad Brixen liggen drie skigebieden: Plose-Brixen, Gitschberg-Meransen en Jochtal-Vals. Alle behoren ze tot het grootste skigebied van de wereld, de beroemde "Dolomiti Superski", wiens liften met één enkele skipas kunnen gebruikt worden. Deze gebieden onderscheiden zich van andere locaties door hun zonnige ligging! Toch biedt men op de pistes, dankzij de inzet van kunstsneeuw, ideale omstandigheden voor optimale sneeuwpret tussen midden december en begin april. Bovendien ligt in het Eisacktal de nadruk ook op andere winteractiviteiten. Er zijn meer dan 400 km pistes voor het langlaufen, meer dan 30 rodelbanen, tal van voorzieningen voor sneeuwschoenwandelingen en talrijke schaatsbanen.

6. Wandelen in Merano.
Merano is een groot kuuroord. Daardoor is het altijd gezellig druk. Om lekker te eten en je te ontspannen, al dan niet sportief, zijn er mogelijkheden zat. Als je wilt wandelen is dit een uitgelezen plaats want zowel in het dal als bovenop het skigebied zijn er veel wandelpaden.

7. Italië is smullen!
Eet je thuis wel eens spaghetti (oftewel pasta)? En? Moet je het in Italië eens proberen, dat is tenslotte het land van de pasta. En wat dacht je van de risotto, zo’n overheerlijk rijstgerecht. Hier kunnen we wel een zakje Lassie omkieperen, maar dáár is het een heel ander verhaal. Tenslotte, we hebben het toch over wintersport, het Italiaanse ijs (gelati) eet je natuurlijk het állerlekkerst in Italië.

8. Waar de kampioenen skiën…..
Val Gardena is een bekend dal waar jaarlijks het wereldkampioenschap slalomskiën voor heren wordt georganiseerd. Deze Zuid-Tiroolse vallei bestaat uit drie wintersportdorpen, te weten: Ortisei/St. Ulrich, San Cristina en Selva/Wolkenstein. In dit gebied komen de Italiaanse gastvrijheid en de Oostenrijkse sfeer prima samen. Hier vind je alles voor een geslaagde vakantie in dit prachtige Italiaanse dal. Een breed scala aan pistes en loipes zorgt ervoor dat iedere wintersporter aan zijn trekken komt.

9. Andere sportieve activiteiten
In Gröden kun je naast skiën, snowboarden en langlaufen tal van andere sportieve activiteiten beoefenen. In een gebied waar het goed langlaufen is, kunnen uiteraard ook wandelaars prima uit de voeten. Er liggen vele tientallen kilometers winterwandelroutes, dikwijls ver van de alledaagse drukte in rustige dalen en indrukwekkende bossen. Ook kun je er talloze tochten op sneeuwschoenen maken. Liever iets opwindends? Maak een snelle afdeling op een sleetje over de 6 km lange rodelbaan in St. Ulrich. Uit veiligheidredenen zijn sleetjes op de pisten verboden.
Ook kan de winterse wereld verkend worden vanuit de arrenslede wat toch wel een aparte (romantische en absoluut niet sportieve) ervaring is.

10. Zeker niet duur.
Een wintersportvakantie in Italië is prima te betalen. Het is een beetje afhankelijk van de plaats die je kiest en wat je daar dan gaat uitgeven, maar gewoon 8 dagen wintersport in Italië is al te doen vanaf zo’n € 400,00.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!