Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Wintersport Zwitserland
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Wintersport Zwitserland

Ga je binnenkort op wintersport naar Zwitserland? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Zwitersland Wintersportvakantie boekt!

Tip 1. Zwitserland is een wintersporteldorado
Aanbevolen voor een sportieve wintersportvakantie is natuurlijk Zwitserland. De fijne en bijna altijd sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland zijn al jaren populair bij de fanatieke wintersporters. Bovendien beschikt Zwitserland over een indrukwekkend landschap en ongerepte natuur, waar je tijdens je vakantie met volle teugen van kunt genieten. In de winter verandert het landschap in een witte wintersportwereld. Vooral aan skiërs, snowboarders en sneeuwwandelaars heeft de streek veel te bieden, iets minder aan langlaufers.

Tip 2. Proef eens Zwitserse kaasfondue
De Zwitserse keuken is overal goed bekend, net zoals een overheerlijk gerecht als raclette.
Wat je eigenlijk ook zou moeten doen tijdens je Zwitserse wintersport is eens van een echte Zwitserse kaasfondue genieten, héérlijk met echte Zwitserse Emmenthaler. Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel is het 'Trockenfleisch', flinterdun gedroogd rundvlees. Overal kom je 'Geschnetzeltes', kalfsvlees in roomsaus, tegen, dat vaak met rösti, een echt Zwitsers aardappelgerecht wordt geserveerd.

Tip 3. Engelberg is een skiparadijs!
Voor wintersportliefhebbers vind je in Centraal Zwitserland fantastische sneeuw tot in het voorjaar. In de hooggelegen gebieden tot 3020 meter ligt er het hele seizoen poedersneeuw. Hier kun je skiën en snowboarden op goed geprepareerde pisten, poedersneeuw-afdalingen maken, langlaufen met bergen als achtergronddecor, wandelen door een betoverend winterlandschap of een uitstapje plannen naar een idyllisch bergrestaurant. Engelberg is een van de bekendste en beroemdste Zwitserse wintersportdorpen in deze regio en niet voor niets. Het is ronduit een skiparadijs gelegen in een prachtige gletsjerwereld.

Tip 4. De kinderen te klein voor wintersport? Geen punt!
Veysonnaz is een klein bergdorp waar in de winter veel te doen is. Naast de fantastische skimogelijkheden biedt het dorp twee supermarkten, een zwembad en een aantal gezellige restaurants en bars, waaronder een Nederlandse kroeg met een sfeervolle après-ski zoals we die uit Oostenrijk kennen. Bovendien biedt Veysonnaz een Nederlandse kindercrèche in de sneeuw! Je kunt een week lang genieten van een onbezorgde skivakantie, terwijl je kinderen gezellig meegaan. De allerkleinsten zijn in een professionele Nederlandse crèche van harte welkom. Voor de oudere kinderen is de mogelijkheid om geheel verzorgd met vele leeftijdsgenootjes aan het programma van de kinderskischool deel te nemen.

Tip 5. Wallis is een van de beroemdste streken van Zwitserland
Het is qua landschap zeker een zeer indrukwekkend gebied met meer dan vijftig bergen hoger dan 4000 meter. Niet alleen is dit de streek van de ‘vierduizenders’ want je vindt er ook de grootste gletsjers. In de winter verandert Wallis in een befaamd wintersportparadijs. Met pistes tot 3600 meter is het een populair en sneeuwzeker gebied, waar de omstandigheden voor zowel beginnende skiërs als cracks ideaal zijn.

Tip 6. Zwitserland, maar dan een beetje Italiaans
Tessin, ook wel Ticino genoemd, heeft een duidelijk Italiaans tintje. Het gebied, waar ook Italiaans wordt gesproken, heeft haar eigen charme. Tessin heeft een schitterend Alpenlandschap wat overlapt met het Italiaanse merengebied. Dat maakt een vakantie in deze streek zeer gevarieerd. In de winter kun je hier skiën terwijl je uitzicht hebt op het Lago Maggiore en Lago di Lugano. Bovendien vind je hier de steden Lugano en Locarno, die eigenlijk ook wel een bezoek waard zijn.

Tip 7. Skiën en snowboarden kan in Les Portes du Soleil altijd!
In Les Portes du Soleil heeft men diverse routes voor skiërs van verschillende niveaus uitgezet. Je kunt zo op een eenvoudige manier een groot deel van het skigebied leren kennen. Voor snowboarders vind je er verschillende halfpipes en snowparks. Het skigebied Les Portes du Soleil is door zijn hoogte al zeer sneeuwzeker. Mocht het toch gebeuren dat er wat minder sneeuw komt te liggen, dan zorgen de sneeuwkanonnen voor gegarandeerde wintersportpret.

Tip 8. Vakantie in een sprookjeswereld
Braunwald biedt alles wat hoort bij een leuk uitstapje of een onvergetelijke vakantie. Het is gezellig in Braunwald, ver weg van de drukte en de stress. Kinderen spelen in de sneeuw. Paardenkoetsen met sleden rinkelen door het landschap. Skiërs maken sporen in de poedersneeuw. Als je op een stralend mooie winterdag in Braunwald bent geweest, begrijp je waarom ze het een sprookjeswereld noemen.

Tip 9. Ontdek de wintersportmetropool Davos
Davos vervult je wintersportdromen. Davos is een van de grootste wintersportgebieden en de hoogst gelegen stad van Europa, gelegen in een prachtig berglandschap. Het is een paradijs voor snowboard- en skifans, langlaufers, schaatsers, winterwandelaars en wintergenieters. Het maakt niet uit of je actief bent of alleen maar wilt relaxen. Met veel evenementen op het gebied van sport en cultuur krijgt verveling geen kans. Davos biedt gewoon meer - van alles voor iedereen!

Tip 10. Zeker niet duur
Nee, dat valt echt wel mee, want voor zo’n € 450 kun je al een week wintersport in Zwitserland boeken. Hoe mooier de accommodatie, hoe duurder natuurlijk, maar laten we wel zijn, je komt toch voor de sneeuw, niet voor een luxe onderkomen, dus je kunt het zo duur maken als je zelf wilt (of kunt).

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!