Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Zakynthos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Zakynthos

Ga je binnenkort op vakantie naar Zakynthos ? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Zakynthos vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Zakynthos (Zante)
Zakynthos wordt ook wel Zante genoemd en is een van de grotere eilanden in de Ionische Zee. Dankzij de ideale locatie is het makkelijk te bereiken per vliegtuig, maar ook per veerboot vanuit Italië. Er heerst een mild mediterraan klimaat, zodat je er het hele jaar wel op vakantie kunt. Ook door dat zachte klimaat zie je er volop olijfbomen. Het eiland heeft niet voor niets als bijnaam “De Bloem van het Oosten”. De olijfolie wordt hier “het Goud van Zante” genoemd.

Tip 2. Je verveelt je geen moment
Laganas is de meest toeristische plaats van het eiland. Hier vind je veel barretjes, terrasjes, restaurants etc. Deze vrij grote plaats wordt bezocht door veel Engelsen, en dat is duidelijk te merken aan het uiterlijk van de vele barren en cafe´s. Andere bekende badplaatsen zijn Argassi en Agios Sostis. Tsilivi en Alykes zijn vooral bekend bij surfers.

Tip 3. Zoek een schildpad
Zakynthos staat bekend om de Caretta-caretta schildpad. Het zuiden van het eiland is een van
de weinige plaatsen in Europa waar dit fantastische dier nog voorkomt. Vooral het eiland Marathonissi staat bekend om zijn vele schildpaddennesten. Verder duiken ze regelmatig op in de buurt van Laganas, Agios Sostis en Gerekas. Je kunt ook snorkelen bij Marathonissi als je van een mooie onderwaterwereld houdt. Het water is prachtig helder, met zeer veel leven. Planten, anemonen, prachtig gekleurde vissen en als je geluk hebt kun je schildpadden zien.

Tip 4. Bekijk een schipbreuk
Een andere toeristische trekpleister is het zogenaamde ‘shipwreck beach’: in een mooie zandbaai, die helemaal ingesloten is door prachtige rotsen, ligt het wrak van een smokkelaars-schip dat hier aan het eind van de jaren tachtig aan de grond liep. Deze baai is alleen te bereiken per boot. Het is een van de plaatsen die veel voorkomt op kalenders en ansichtkaarten. Toch leuk om geweest te zijn!

Tip 5. Bezoek de blauwe grotten
In Kaap Skinari liggen de mooie Blauwe Grotten. Deze zijn ontstaan door de inwerking van de zee op de kust. De belangrijkste grot ligt recht onder de vuurtoren op Kaap Skinari. Je kunt de grotten bezoeken vanuit de dichtbij gelegen plaatsen Agios Nikolaos en Alykes, maar ook de excursieboten die vertrekken uit de belangrijker badplaatsen zoals Laganas, Agios Sostis en Argassi leggen hier aan. Mogelijkheden te over om de Blauwe Grotten te bezoeken dus.

Tip 6. Kegel er een om
Op Zakynthos kun je bowlen! Sterker nog, er is maar één plaats op Zakynthos waar je kunt bowlen, en dat is gelegen langs de weg van Zakynthos naar Alykes, zo’n 7 km bij Zakynthos vandaan. Als je niet wilt bowlen kun je natuurlijk ook gewoon lekker genieten van een drankje terwijl je naar andere actievelingen kijkt. Een potje bowlen is gewoon een uitje, met of zonder activiteit.

Tip 7. Zakynthos-stad
Deze stad is opnieuw gebouwd na een grote aardbeving in 1953. Daar merk je niks meer van, het blijft een gezellige Griekse stad met volop vermaak voor jong en oud. Er zijn winkeltjes, terrasjes, taverna’s en natuurlijk een haven waar je heerlijk kunt zitten en kijken. Waar je zeker geweest moet zijn, als je toch in Zakynthos-stad bent, is het kasteel, hoog gebouwd boven de stad, met natuurlijk ook weer een schiterend uitzicht.

Tip 8. Bekijk een teerput
Toch ook wel iets om geweest te zijn: Op de weg naar het dorpje Keri bevinden zich de natuurlijke teerputten (die al in de Griekse oudheid werden genoemd). Eeuwen lang werden boten met deze teer ingesmeerd om de zeewaardigheid te verhogen. Momenteel blijft er echter niet veel meer over van de natuurlijke voorraad maar het is toch leuk om met eigen ogen gezien te hebben.

Tip 9. Ga wandelen op Zakynthos
Zakynthos is niet echt een wandeleiland maar er kunnen wel enkele mooie tochten worden gemaakt. Deze wandeltochten moet je dan wel op eigen initiatief lopen want er zijn geen wandelkaarten voor het eiland Zakynthos. Andersom is dat natuurlijk wel veel avontuurlijker, want je moet alles zelf ontdekken. Wel eten en drinken meenemen hoor.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie op Zakynthos is best betaalbaar. Buiten het hoogseizoen kost een weekje Zakynthos en dan heb je wel een totaal andere vakantie gehad dan zomaar een weekje ‘zon’.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!