Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Zeilen Griekenland
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Zeilen Griekenland

Wil je gaan zeilen tijdens je vakantie? Dat kan uitstekend in Griekenland. Lees eerst deze 10 tips voordat je je zeilvakantie in Griekenland boekt!

Tip 1. Altijd mooi zeilweer
Griekenland is het ideale land voor een zeilvakantie, want Griekenland staat garantie voor zon, zee, een lekker zeilwindje, honderden eilanden en een kustlijn van ruim 15000 kilometer.
Door het mediterrane klimaat begint het zeilseizoen al in maart en kan het voortduren tot in oktober. Het stabiele zomerweer in deze maanden geven de beste omstandigheden voor een zeilvakantie. De gunstige weersomstandigheden en prachtige gebieden maken Griekenland uitermate aantrekkelijk voor een zeilvakantie.

Tip 2. Alleen op pad met Bareboat
Als je ruime ervaring hebt in het zeilen met een kajuitzeiljacht, dan is bareboat zeilen ideaal voor jou. Zo kun je Griekenland zelf ontdekken. Je huurt een zeiljacht voor een bepaalde periode. Van de meeste charters krijg je duidelijke informatie over het vaargebied en de leukste baaitjes en plaatjes. Sail away!

Tip 3. Flottielje zeilen; vrijheid in groepsverband
Je hebt je eigen kajuitzeilboot en die deel je met je gezin, familie of vrienden. Je zeilt 'in groeps-verband' onder begeleiding van een moederschip. Dit heeft diverse voordelen; de gezelligheid van een groep ('s avonds eten in de plaatselijke taverne), deskundige en technische hulp altijd in de buurt en je mist geen enkel mooi plekje. Minimaal 1 persoon moet goed kunnen zeilen en een tweede persoon redelijk. Op sommige bestemmingen kan je vooraf een zeilcursus volgen. Zowel voor beginners als een opfriscursus voor gevorderden. Zeilles aan boord of zeilcursus gecombineerd met een hotel of appartement. Een aanrader!

Tip 4. Meezeilen; actief of zonnen?
Meezeilen is er voor iedereen, mét of zonder zeilervaring. Dat betekent dat je, alleen of met een groepje, inscheept op een groter zeiljacht. Zo’n zeilvakantie wordt begeleid door een ervaren schipper. De bedoeling is een avontuurlijke tocht waarbij verschillende eilanden, haventjes en baaien voorbij komen. Alleen al het onderweg zijn is een ware belevenis. Natuurlijk blijft er tijd genoeg over om lekker te zwemmen of snorkelen, maar ook als je actief wilt meezeilen of iets wilt leren over zeilen kan dat. Natuurlijk mag je ook lekker in de zon op het voordek en uitsluitend genieten van het uitzicht.

Tip 5. Zeilend Griekenland verkennen is wel héél bijzonder
Afhankelijk van het type zeiltocht waar je voor gekozen hebt zie je de beroemdste plaatsen van die bewuste omgeving. Voorbeeldje: als je rond Rhodos zeilt móet je het plaatsje Lindos gezien hebben. Zeil je richting Patmos, dan kom je oog in oog met het beroemde klooster St. John.
’t Is dus maar net afhankelijk van welke route je kiest. Veel te zien is er natuurlijk op álle routes!

Tip 6. Eilanden in overvloed
Dankzij het feit dat Griekenland zo’n overvloed aan eilanden heeft, is het een bij uitstek geschikt land voor een zeilvakantie. Het vasteland bestaat voor 80% uit bergen en heuvels. Dat betekent dat de overige 20% resteert voor de eilanden, en dat zijn er dus heel veel! Te veel voor één vakantie zelfs, maar wat let je, om een volgende keer een andere route mee te zeilen?

Tip 7. Weinig reisdocumenten
Wat heb je nodig? ’t Mooie van Griekenland als vakantieland is dat je alleen maar een geldig paspoort nodig hebt! Verder hoef je niet te denken aan visa, inentingen of wat dan ook. Je kunt in Griekenland gaan en staan waar je wilt, het water drinken etc. Ook voor een zeilvakantie heb je geen extra papieren nodig, geen vaarbrevet o.i.d. Je kunt gewoon aan boord gaan en meevaren en vooral meegenieten!

Tip 8. Lekker eten
Aan boord van een schip wordt er uiteraard minder uitgebreid gegeten dan aan land, maar daarom niet minder lekker hoor. Bovendien doe je tijdens zo’n zeilvakantie diverse eilanden aan, waar je dan alsnog in een van de vele restaurantjes je tegoed kunt doen aan de typisch Griekse lekkernijen, zoals gyros, souvlaki, dolmades en natuurlijk geitenkaas. Wist je dat de Griekse keuken één van de grootste ter wereld is?

Tip 9. Makkelijk betalen
Vroeger waren het de Drachmen, maar tegenwoordig kun je ook in Griekenland met euro’s betalen. Da’s dus lekker makkelijk, je hoeft niet meer om te rekenen. Tijdens je zeilvakantie
doe je verschillende eilanden aan, en op de eilanden is altijd wel een geldautomaat te vinden. Gemak dient de mens dus, ook de zeilende mens.

Tip 10. Zeker niet duur
Een zeilvakantie in Griekenland hoeft niet duur te zijn. Voor een weekje zeilen in Griekenland kun je uitgaan van gemiddeld zo’n € 800 à € 850 en dat is dan inclusief vliegreis. Daarnaast kun je het zo duur maken als je wilt door tijdens je uitstapjes wel of niet veel geld uit geven, dat is aan jou. De kosten van een zeilvakantie in Griekenland zijn dus best wel op te brengen, zéker als je bedenkt dat je daar wel een héél bijzondere vakantie voor hebt. ’t Is in ieder geval weer eens iets totaal anders dan op het strand liggen.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!